Kokonaisratkaisu virtaviivaisempaan työskentelyyn

Customer

Ajantasaisin asiakastieto aina ulottuvillasi

Innovatiivisten ratkaisujemme ansiosta asiakkuuksienhallinta on entistäkin organisoidumpaa. Lähetät myös tarjoukset, uutiskirjeet ja asiakaskampanjat tehokkaasti suoraan Customer-palvelusta.

WebInfra Customer on joustava asiakkuudenhallintatyökalu (CRM), joka tehostaa asiakastietojen seurantaa ja saatavuutta yrityksesi sisällä. Asiakkuudet voidaan osoittaa myyjä- tai työryhmäkohtaisiin vastuualueisiin ja ajantasaisin informaatio on välittömästi haluttujen henkilöiden käytettävissä. Innovatiiviset ratkaisut, kuten Mail-palvelun sähköpostien siirto asiakkuudenhallintaan, tukevat päivittäistä tiedon jakamista. Saat halutessasi siirettyä viestin Customerin asiakashistoriaan yhdellä napin painalluksella.

Tehokkaasti tuloksiin

Customerin käyttöönotto on nopeaa, saat tuotua olemassa olevat asiakkuudet csv-muodossa suoraan järjestelmään. Voit määrittää asiakkuuksien ja johtolankojen työryhmät samassa yhteydessä. Asiakastietoihin tallennat osoite-, kontakti- ja historiatiedot, tulevat aktiviteetit sekä asiakkaan ostot. Pääkäyttäjänä voit seurata myynnin tapahtumia ja tulevia aktiviteetteja.

Monipuolinen myynnin edistäjä

Yhteenveto-näkymästä voit seurata myynnin ja markkinoinnin tuottamia kontakteja, aktiviteetteja ja solmittuja kauppoja. Monipuolinen Customer mahdollistaa myös suoramarkkinointikirjeiden lähetykset halutuille postiryhmille, Survey-palvelulla hankittujen johtolankojen tuomisen järjestelmään sekä tekstiviestien lähetykset SMS-palvelun välityksellä.

Customer osana WebInfraa

Kuten kaikki WebInfra-palvelut, on Customer käytettävissä verkkoselaimella missä ja milloin tahansa. Yhdessä muiden palveluiden kanssa se muodostaa saumattomasti toimivan, tehokkaan palvelukokonaisuuden. Customeria myös kehitetään käyttäjäpalautteen pohjalta jatkuvasti yhä monipuolisemmaksi.